Valikko

b varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus on lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatusta, hoitoa ja opetusta. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tarjota lapselle turvallista hoitoa ja huolenpitoa sekä ikäkauteen sopivaa opetusta. Varhaiskasvatus tukee vanhempia lasten kasvatuksessa sekä edistää ja tukee lasten kokonaisvaltaista tasapainoista kasvua ja kehitystä.

OIKEUS VARHAISKASVATUKSEEN 1.8.2020

1.8.2020 voimaantulevan varhaiskasvatuslain muutoksen jälkeen kaikille lapsille palautuu yhtäläinen oikeus varhaiskasvatukseen. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla olevan vanhemman lapsi on taas oikeutettu kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen.

Perheen tilanne ei myöskään jatkossa enää vaikuta yksityisen hoidon tuen tasoon.

Hyrynsalmen kunnassa varhaiskasvatusta järjestetään ryhmäperhepäiväkodeissa joista yksi tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa. Koululaisille ja esikoululaisille varhaiskasvatusta järjestetään aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Avointa varhaiskasvatusta tarjotaan seurakunnan ja kunnan yhteisessä päiväkerhotoiminnassa.

 

Tässä linkki eAsiointiin: https://sote.easiointi.fi/fi/web/hyrynsalmi-vaka

Vauvaraha

Hyrynsalmen kunta maksaa vuoden 2022 aikana syntyneistä hyrynsalmelaisista vauvoista vauvarahan. Vauvaraha 500 euroa/lapsi on kertakorvaus. Monilapsisynnytyksessä (esim. kaksoset) raha maksetaan jokaisesta lapsesta erikseen. Lapsen ja hänen huoltajansa tulee olla kirjoilla Hyrynsalmella hakemuksen jättämispäivänä. Vauvaraha on saajalleen veronalaista ansiotuloa. Alla vauvarahahakemus. Hakemuksessa tarkemmat ohjeet. 

Vauvaraha-hakemuslomake

Paikallinen varhaiskasvatussuunnitelma 2022

Toimintakausi 2021-2022 (pdf)

 

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspäällikkö
Päivi Hyttinen
Matkap. 044 7104 468
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Varhaiskasvatus
Laskutie 1
89400 HYRYNSALMI

 

outi.pulkkinen(e)hyrynsalmi.fi

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Kirjaudu sisään

face icon blue

youtube icon

insta icon