Valikko

b varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Hyrynsalmen varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa, jossa kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamassa kokonaisuudessa painottuu pedagogiikka. Varhaiskasvatus tukee lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan.

Varhaiskasvatus on osa suomalaista koulutusjärjestelmää sekä tärkeä vaihe lapsen kasvun ja oppimisen polulla. Varhaiskasvatus kattaa lapsen elämän ensi vuodet vauvaiästä peruskoulun aloittamiseen asti. 

Hyrynsalmen kunnan varhaiskasvatuksessa toimii kolme (3) ryhmää, joista Varpuset ja Peipposet -ryhmät toimivat vuoropäiväkoti Pääskynpesässä os. Lohitie 11 ja Kiurut -ryhmä toimii os. Kaarnatie 6.

Varpuset (0-3 v.)
p. 044 710 4497                                              

Peipposet (3-5 v.)  p. 044 710 4515     

Kiurut (0-4 v.)  p. 040 719 4702  

 Pääskynpesä

 

Varhaiskasvatuspäällikkö/päiväkodinjohtaja

Päivi Hyttinen
p. 044 7104 468
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Päiväkoti Pääskynpesä
Lohitie 11
89400 HYRYNSALMI


Vuorohoito

Vuorohoidolla tarkoitetaan iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä järjestettävää varhaiskasvatusta. Vuorohoitoon on oikeus vain niillä lapsilla, joiden hoidon todellinen tarve perustuu vanhempien vuorotyöhön tai opiskeluun. Vuorohoitoon ei ole subjektiivista päivähoito-oikeutta. Vanhempien loma- ja vapaapäivät eivät oikeuta lapsen vuorohoitoon (varhaiskasvatuslaki 1.9.2018 13 §).

Vauvaraha

Hyrynsalmen kunta maksaa vuoden 2024 aikana syntyneistä tai adoptoiduista hyrynsalmelaisista vauvoista vauvarahan. Vauvaraha 500 euroa/lapsi on kertakorvaus. Monilapsisynnytyksessä (esim. kaksoset) raha maksetaan jokaisesta lapsesta erikseen. Lapsen ja hänen huoltajansa tulee olla kirjoilla Hyrynsalmella hakemuksen jättämispäivänä. Vauvaraha on saajalleen veronalaista ansiotuloa. Alla vauvarahahakemus. Hakemuksessa tarkemmat ohjeet. 

Vauvaraha-hakemuslomake

 

Kotihoidon tuki

Kotihoidon tukea haetaan Kela:lta. Kotihoidon tuke voi hakea perhe, jonka alle 3-vuotias lapsi ei ole kunnan järjestämässä tai tukemassa varhaiskasvatuksessa. Lasta voi hoitaa jompi kumpi vanhemmista. Lasten kotihoidon tukeen kuuluu hoitoraha sekä hoitolisä. 

Tukea voi saada silloin, kun perheessä on vähintään yksi alle 3-vuotias lapsi ja lapsella ei ole kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa. Myös perheen yli 3-vuotiaista lapsista voidaan maksaa kotihoidon tukea, jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, joka saa kotihoidon tukea.

Lisätietoa kotihoidon tuen määrästä, ehdoista, hakemisesta jne... löydät Kela:n sivuilta.

Varhaiskasvatussuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma ohjaa sekä kunnallisen että yksityisen varhaiskasvatuksen järjestämistä ja toimintaa sekä määrittää palvelutoiminnan keskeiset tavoitteet ja sisällöt.

Paikallinen varhaiskasvatussuunnitelma 2022 

 

Toimintakausi 2023-2024 (pdf)

 

 

 
 

 

outi.pulkkinen(e)hyrynsalmi.fi

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Kirjaudu sisään

Hyrynsalmen kunnan Facebook-kanava

Hyrynsalmen kunnan Youtube-kanava

Hyrynsalmen kunnan Instagram-kanava