Valikko

b kerho

Esiopetus

Hyrynsalmen kunnan esiopetus järjestetään Hyrynsalmen yhtenäiskoulussa. Esiopetusta on arkipäivisin klo 9-13 koulun työ- ja loma-aikojen mukaisesti.

Esiopetus on toiminnallista oppimista, erilaisia oppimisympäristöjä ja oppimistapoja hyväksi käyttäen. Lapset ovat vahvasti osallisena toiminnan suunnittelussa. Esiopetuksen tehtävä on tarjota lapsille mahdollisuuksia harjoitella vuorovaikutus- ja ilmaisutaitoja turvallisesti vertaisryhmän ja lähiyhteisön aikuisten kanssa. Toiminnassa pyritään laaja-alaisiin oppimiskokonaisuuksiin mm. projektityöskentelyn kautta. Tällaisia voivat olla liikuntaprojektit, tutkimusprojektit, teatteriprojektit ym.

Esiopetus sekä opetuksessa käytettävät oppimateriaalit, välineet sekä tarvittava oppilashuolto on maksutonta. Lisäksi lapsille tarjotaan jokaisena esiopetuspäivänä maksuton ateria.

Tarvittaessa lapsella on oikeus saada maksutta opetukseen osallistumisen edellyttämät tulkitsemis- ja avustajapalvelut, muut opetuspalvelut ja erityiset apuvälineet. Lapsilla on myös oikeus maksuttomaan kuljetukseen, jos matka on yli kolme kilometriä tai jos matka on lapselle liian vaikea, rasittava tai vaarallinen.

Esiopetukseen tullessa lapsella on hyvä olla reppu ja sisäkengät.

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Hyrynsalmen kunnan Facebook-kanava

Hyrynsalmen kunnan Youtube-kanava

Hyrynsalmen kunnan Instagram-kanava