Valikko

b nuorisotyo

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tehtävänä on tarjota 15-29 v. nuorelle mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan eteenpäin pääsemiseen tarvitsemansa yhteiskunnan palvelut.


Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle  tukea, jos nuori sitä itse oman arvionsa perusteella  haluaa, toiminta perustuu aina vapaaehtoisuuteen. Palvelu on nuorelle maksutonta ja luottamuksellista.


Etsivän työn ohjaaja tapaa nuorta nuorelle sopivimmassa paikassa, kuten esim. nuoren kotona, koulussa, toimistossa, virastossa, nuorisotiloilla tai esim. kahvilassa.  Etsivän työn ohjaaja kulkee nuoren rinnalla, tekee asioita yhdessä nuoren kanssa – ei nuoren puolesta.


Tarvittaessa etsivän työn ohjaaja lähtee yhdessä nuoren kanssa asioimaan eri palveluissa, kuten esim. sosiaalitoimistossa, KELA:ssa tai TE-toimistossa ja auttaa lomakkeiden täyttämisessä,  hakemusten yms. selvitysten tekemisessä.


Etsivällä nuorisotyöllä on yhdessä aikuissosiaalityön kanssa kerran viikossa nuorisotalolla kokoontuva alle 29 v. nuorten päivätoimintaryhmä johon kuka tahansa nuori 16-28 v.voi matalan kynnyksen periaatteella tulla käymään juttelemaan, hoitamaan ja selvittämään asioita, käymään ryhmän kanssa retkillä ja tutustumaan eri kohteisiin, kuuntelemaan eri aiheisia luentoja,  kokkaamaan,  luomaan sosiaalisia kontakteja tai vaikka vain juomaan kupposen kahvia. Toiminta on avointa,  maksutonta ja tähtää sosiaaliseen kuntoutumiseen. Ryhmä ei toimi kesäkuukausina.


Etsivä on helposti tavoitettavissa


Etsivän nuorisotyön ohjaaja on tavattavissa  pääsääntöisesti arkisin klo 8-16 mutta tarvittaessa ja näin sovittaessa myös iltaisin ja viikonloppuisin.  Kuka tahansa nuoren lähipiiristä voi olla yhteydessä etsivään työhön, jos nuoresta herää huoli. Etsivään työhön voi olla yhteydessä  nuori itse,  vanhemmat,  huoltajat, kaverit, opettaja,  sosiaalityöntekijä,  kunnan nuorisotyöntekijä,  terveydenhoitaja jne.


Nuorisolaki ja tietojenluovutus


Sen lisäksi, että kuka tahansa voi olla yhteydessä etsivään työhön, nuorisolaki velvoittaa joitakin tahoja tekemään ilmoituksen nuoresta etsivään nuorisotyöhön. Nuorisolaki velvoittaa toisen asteen oppilaitoksia ja puolustusvoimia ja siviilipalveluskeskusta luovuttamaan nuoren yhteystiedot etsivälle nuorisotyölle. Laki koskee alle 25-vuotiaita nuoria, jotka keskeyttävät ammatillisen koulutuksen, lukion tai asepalveluksen tai siviilipalveluksen. Tiedot voi jättää luovuttamatta, mikäli lähettävä taho ei koe, että nuori on tuen tarpeessa.

(Nuorisolaki 27.1.2006/72)


YHTEYSHENKILÖT:
Etsivän nuorisotyön ohjaaja     Vapaa-aikaohjaaja                   Sivistyspalveluiden osastopäällikkö
Tuomo Turunen                        Mikko Holappa                         Veli-Pekka Mäkeläinen

044-7104516                            044-7104426                          044-7104410
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                             Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                          Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 


Etsivän nuorisotyön toimisto ja postiosoite:
Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI

 

 

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi
Puh. 08-615 5481
Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 Kirjaudu sisään