Valikko

b matkailu

Matkailu

Hyrynsalmella on hyvät harrastusmahdollisuudet ympäri vuoden.


Hyrynsalmen luonto tarjoaa hyvät metsästys- ja kalastuspaikat sekä anteliaat marjamaat ja sienimetsät. Lisätietoa kalastuksesta alueella löydät sivuilta kalallakainuussa.fi.


Lintujen tarkkailemiseen tai seuraamiseen on oiva paikka Kuivajärven lintutorni. Tornille on opasteet Jorolan luota (Laitalantie 120, Hyrynsalmi), josta polku perille saakka.

Kainuun ulkoilukartasta löytyvät Hyrynsalmen kesäretkeilyyn luontopolut, retkeilyreitit, Ukkohallan pururata, Hallan pyöräilyreitti ja uimarannat. Talviretkeilyyn löytyvät kartat mm. laduista ja moottorikelkkaurista. Vesiretkeilyn osalta kartasta löytyvät mm. melontareitit, veneluiskat ja venesatamat.

Ladut löytyvät myös Latuinfo -sivustolta.

Retkeilyreitit on koottu tällä sivustolla Reittiopas -sivulle.

 

Ukkohallan matkailukeskus tarjoaa monipuolista tekemistä ja majoitusta ympäri vuoden. Laskettelu, maastohiihto, lumikenkäily, moottorikelkkailu, kalastus, wake, frisbeegolf, ratsastus, vaellus, sauvakävely, rullahiihto ja pyöräily ovat esimerkkejä alueen ulkoaktiviteeteistä.
Ukkohallan kylpylä- ja saunamaailmassa on monipuoliset sisäliikuntatilat, nykyaikaiset kokoustilat, monta erityyppistä saunaa, hemmotteleva hoito-osasto sekä virkistymisaltaita. Alueella sijaitsee myös keilahalli ja ravintola . 

Lisätietoja löydät sivustoilta:
www.ukkohalla.fi
https://www.seijanratsutalli.fi/
http://ukkohalla.fi/ukkohallan-ravintolat/

Camping Vonkka on kesäisin avoinna oleva karavaanari- ja leirintäalue. Siellä sijaitsee myös yleinen uimaranta.
http://www.campingvonkka.fi/


Maaseutumatkailukohteet tarjoavat majoituksen lisäksi palveluja, kuten opastettuja marjastus-, kalastus- ja metsästysretkiä, tutustumista maatilan eläimiin, opastettuja retkiä luonto- ja kulttuurikohteisiin sekä savusaunan.


Suopotkupallon MM-kisat järjestetään Hyrynsalmella Vuorisuolla heinäkuun kolmantena viikonloppuna. Vuoden 2020 ja 2021 kisat peruttiin korona-epidemian vuoksi. Suopotkupallon 21. MM-kisat järjestetään 15.-16.7.2022.
Lisätiedot:
https://suopotkupallo.fi/

Hyrynsalmen kulttuurikohteita ovat mm. kesäisin Kaunislehdon talomuseo, taidenäyttely Mustarindassa sekä Hyrynsalmen kesäteatteri. Ympäri vuoden avoinna olevana kohteena on pienoismallinäyttely (pdf) Hyrynsalmen kunnantalolla arkisin klo 9 - 15. 
Lisätiedot:
vapaa-aika-ja-kulttuuri/kulttuuri/talomuseo-kaunislehto
https://www.mustarinda.fi/

Hyrynsalmen vanha rautatieasema on upea vanha hirsinen asemarakennus, jossa on mahdollisuudet järjestää erilaisia luentoja, kokouksia, taide- sekä valokuvanäyttelyitä, kursseja, perhejuhlia tai muita juhlia ympäri vuoden. Asemalta löytyvät astiasto ja istumatilat 60 hengelle, hyvin varusteltu keittiö, videotykki, valkokangas ja fläppitaulu, taidenäyttelyn ripustustangot, kohdevalaistus sekä mahdollisuus pitopalveluun.
Lisätiedot:
https://fi-fi.facebook.com/HyrynsalmenVanhaAsema/

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Kirjaudu sisään

Hyrynsalmen kunnan Facebook-kanava

Hyrynsalmen kunnan Youtube-kanava

Hyrynsalmen kunnan Instagram-kanava