Valikko

b hyrynsalmi

keskiviikko, 17 kesäkuu 2020 09:53

ELÄVÄ KAINUU LEADER RY TIEDOTTAA

Nyt kannattaa hakea LEADER-rahoitusta!
 
Elävä Kainuu Leader ry rahoittaa yrittäjien, yhdistysten ja muiden yhteisöjen hankkeita. Hyvällä hankkeella on selkeä tarve ja sen vaikutukset kantavat pitkälle hankkeen päättymisen jälkeen. Maaseutuohjelman rahoituskausi 2014-2020 on loppusuoralla, mutta myönnettävää rahoitusta on vielä jäljellä.
- Toivomme erityisesti yrityshankkeita ja yritysten yhteistyöhankkeita, innostaa hankeneuvoja Paula Seppänen.
- Toki yleishyödylliset kehittämis- ja investointihankkeet ovat myös tervetulleita. Nuorille suunnattua Rojekti-rahoitusta kannattaa myös hyödyntää. Nettisivuiltamme löytyy kaikista rahoitusmuodoista lisätietoa, mutta hakijoiden kannattaa olla yhteydessä Elävä Kainuu LEADER:n toimistolle mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin voimme paremmin opastaa ja neuvoa tuen hakemisessa.
Yrityksille suunnattuja tukimuotoja on monenlaisia. Perustamistukea voi saada uuden yrityksen perustamiseen ja jossain tapauksissa toimivan yrityksen merkittävään tuotannon tai liiketoiminnan muutokseen. Investointituki on tarkoitettu esim. tuotantotilojen hankkimiseen tai rakentamiseen, koneiden ja muun käyttöomaisuuden hankintaan sekä aineettomiin investointeihin, kuten ohjelmistojen, patenttien ja valmistusoikeuksien hankintaan. Yritysryhmän kehittämishankkeessa 3 - 10 yritystä kehittää yhdessä toimintaansa joko kukin omista lähtökohdistaan tai yhdessä muiden yrittäjien kanssa.
Rojekti-rahoituksen tavoitteena on tukea nuorten (12 – 29 v) omaehtoista toimintaa sekä kannustaa nuoria ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan itseään kiinnostavia asioita. Rahoitettavat rojektit voivat olla joko yleishyödyllisiä tai yritystoimintaan liittyviä.
Yleishyödyllisessä kehittämis- ja investointihankkeessa voidaan edistää esimerkiksi asukkaiden palveluja, paikallista kulttuuria tai parantaa kylän viihtyisyyttä. Hankkeen tulosten ja vaikutusten tulee hyödyttää mahdollisimman monia alueen asukkaita.
Hankkeiden valmisteluun kannattaa varata aikaa. Yritystukihakemuksia ja yritysryhmähankkeita käsitellään syksyn aikana kaikissa kolmessa hakujaksossa. Seuraava hakujakso päättyy 3.9.2020. Rojekti-rahoituksen ja yleishyödyllisten hankkeiden osalta syksyllä on yksi hakukierros, joka päättyy 29.9.2020.
Lisätietoja:
Paula Seppänen hankeneuvoja Elävä Kainuu Leader ry Puh. 040 156 2210
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Elävä Kainuu Leader ry on yhdistysten, yritysten, yksityishenkilöiden ja julkisorganisaatioiden kanssa toimiva paikallinen maaseudun kehittäjätaho, joka tuo esiin ja toteuttaa ruohonjuuritason tarpeita ja toivomuksia maaseudun kehittämiseksi. Yhdistyksen toiminta-alue kattaa Kuhmon kaupungin sekä Hyrynsalmen, Ristijärven, Sotkamon ja Suomussalmen kunnat.

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Kirjaudu sisään